Waarvoor dient het ventiel in onze koffie verpakking?

Je hebt een zak goede koffie van LEUT bij de koffiemachine staan en ineens valt er iets op: er zit een ventiel in de koffieverpakking. 

Waarom zit er een ventiel in onze koffieverpakkingen? In deze blog leggen we het je uit.

Het begint allemaal bij de productie van de koffiebonen. De koffiebonen worden geplukt en uiteindelijk gebrand. Tijdens het branden ontstaan er gassen (onder andere CO2) die slecht zijn voor de kwaliteit van de koffie. Aroma’s kunnen verloren gaan, maar de houdbaarheid van de bonen kan ook sterk achteruit gaan als de koffie met die gassen in aanraking blijft komen.

De oplossing voor dit ogenschijnlijk groot probleem bleek super simpel: een ventiel waardoor er alleen lucht (en dus ook gassen) naar buiten kan ontsnappen, en er geen lucht naar binnen kan komen. Deze simpele oplossing was van grote waarde voor de koffie industrie, en alle koffieproducenten begonnen het toe te passen op de verpakkingen.

Als je oog hebt voor goede koffie en de koffie goed wilt houden, pas je deze techniek toe op je verpakkingen. Zodoende hebben wij dat ook gedaan!

Zelfs de verpakking van onze koffie draagt dus bij aan onze kwaliteit!

Leut Kopje Met Koffie

Hoe wordt de smaak van koffie bepaald?

25 mei

Bent u benieuwd hoe de smaak van koffie wordt bepaald? Lees dan snel deze blog!

10 redenen waarom koffie gezond is

18 mei

In deze blog kom je 10 redenen te weten waarom koffie gezond is. Wie geniet nou niet extra, als je weet dat koffie gezond is en ook nog lekker is?