Het verschil tussen topping, creamer en koffiemelk

Op verschillende manieren kan je melk aan je koffie of cappuccino toevoegen. Zo kan je melk voor in je koffie gebruiken of melk voor op de cappuccino om een mooie schuimlaag te creëren. Je kunt hiervoor verschillende soorten melk gebruiken. Zo heb je topping, creamer of koffiemelk. De verschillen tussen deze melksoorten wil ik je uitleggen in deze blog.

Topping ~ Een ‘topping’ is eigenlijk dé perfecte schuimlaag voor op een cappuccino die gemaakt wordt in de koffiemachine. Het is dus melk voor op de koffie. Topping bestaat volledig uit melkpoeder met lactose (melksuiker). Wanneer je pure melkpoeder gebruikt voor in de koffie heb je grote kans dat het gaat klonteren in de koffie. Melkpoeder is namelijk hetzelfde als melk waaraan het water is onttrokken. Tijdens het koffiezetten wordt er automatisch weer water aan de topping toegevoegd, waardoor er uiteindelijk weer melk ontstaat. Op deze manier gaat het niet klonteren en maak je een heerlijk kopje dampende cappuccino.

Probeer eens de Topping LEUT #80. De Topping van LEUT geeft een perfect lobbige schuimlaag op jouw cappuccino en een fluweel zachte smaak in je Latte Macchiato.

Creamer ~ Een creamer wordt vaak gebruikt voor melk in de koffie. Het bestaat grotendeels uit plantaardige ingrediënten, zonder lactose. Het kan wel enige sporen bevatten van melkstoffen, hoewel het geen melkpoeder of zuivelproduct is. Een creamer geeft de koffie een wat melkachtige en mildere smaak.

Probeer eens de Creamersticks van LEUT. De Creamer van LEUT geeft juist de koffie die extra melkachtige smaak die je nodig hebt. De koffie smaak net wat milder door dat laagje dat op de tong gelegd wordt.

Koffiemelk ~ Ook koffiemelk is geschikt voor in de koffie. Koffiemelk wordt achteraf aan de koffie toegevoegd, waardoor het niet geschikt is om er melkschuim mee te maken. Je hebt maar een klein scheutje koffiemelk nodig om een koffie met melk te maken van een zwarte koffie. Met koffiemelk kan je een wat romiger kopje koffie creëren dan met een creamer.

Wil je een bestelling plaatsen? Klik dan hier.

Veel liefs barista E.

Latte Macchiato Met Leut Koffie

Lees meer blogs

Waarvoor dient het ventiel in onze koffie verpakking?

15 november

Waarom zit er een ventiel in onze koffieverpakkingen? In deze blog leggen we het uit!

Hoe wordt de smaak van koffie bepaald?

25 mei

Bent u benieuwd hoe de smaak van koffie wordt bepaald? Lees dan snel deze blog!