Dé perfecte cappuccino maak je thuis!

Thuis lekker genieten van een overheerlijke cappuccino? Dat kan absoluut. Een cappuccino kan je op verschillende manieren bereiden. In deze blog leg ik je uit hoe je binnen een paar minuten dé perfecte cappuccino maakt met een melkopschuimer.

Over de cappuccino ~ Cappuccino is een koffiespecialiteit dat bestaat uit drie gelijke delen: espresso, melk en melkschuim. De uitdaging zit hem vooral in het maken van de melkschuim. Je kunt de melkschuim maken op verschillende manieren. Zo kan je het maken met behulp van een melkopschuimer, een roestvrijstalen kannetje in combinatie met een stoompijpje of met behulp van een pan. Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je een overheerlijke cappuccino kunt maken met een melkopschuimer. Je kunt hier de melkopschuimer Bestron heel goed voor gebruiken.

Bereidingswijze ~ Zorg er van tevoren voor dat je de juiste voorbereidingen treft. Pak al je benodigdheden bij elkaar en verwarm je koffiemok of koffieglas voor. Zo voorkom je dat de cappuccino snel afkoelt.

Stap 1: Voeg koude melk of melk op kamertemperatuur toe aan je melkopschuimer. Zorg er voor dat je niet de maximale hoeveelheid overschrijdt. Zodra de melk opgeklopt wordt, zal het namelijk gaan uitzetten. Tip: gebruik voor zacht en dik schuim, volle houdbare melk.

Stap 2: Zet de melkopschuimer aan en wacht tot de melk volledig verwarmd en opgeschuimd is. Dit gaat erg snel. Binnen een minuut staat er warme melk met daarbovenop een melkschuimlaag voor je klaar.

Stap 3: Maak ondertussen de koffie. Zorg ervoor dat de koffie tegelijkertijd klaar is met de opgeschuimde melk. Wanneer je melk net opgeschuimd is, schenkt het namelijk gemakkelijker. Je bepaalt zelf de verhouding melk en koffie voor je cappuccino.

Stap 4: Tijd voor een overheerlijk bakkie cappuccino. Geniet ervan!

Stap 5: Maak altijd na gebruik je melkopschuimer goed schoon. Zo voorkom je aangekoekte melkresten. Het is het gemakkelijkst om het kloppertje meteen even af te spoelen onder de kraan. Neem vervolgens de binnenkant van de melkopschuimer af met een theedoek.

Ps. Wanneer je optimaal wilt genieten van je cappuccino, zit je bij LEUT koffiemakers in ieder geval goed. Gebruik bijvoorbeeld de Koffiebonen LEUT #38 voor het bereiden van je cappuccino & neem zeker eens een kijkje in ons assortiment van koffiemachines.

Wil je een bestelling plaatsen? Klik dan hier.

Veel liefs barista E.

Cappuccino Met Latte-Art

Lees meer blogs

Waarvoor dient het ventiel in onze koffie verpakking?

15 november

Waarom zit er een ventiel in onze koffieverpakkingen? In deze blog leggen we het uit!

Hoe wordt de smaak van koffie bepaald?

25 mei

Bent u benieuwd hoe de smaak van koffie wordt bepaald? Lees dan snel deze blog!