Het zwarte goud voor huis en tuin

We drinken allemaal liters koffie en houden een hoop koffiedik over. Koffiedik kan je op veel verschillende manieren hergebruiken, dus gooi het niet weg. In deze blog vertel ik je hoe je het ultieme haalt uit jouw koffiedik. Zo kan je nog meer genieten van je kopje koffie.

1. Een wondermiddel voor de tuin Om je bloemen en planten in de tuin mooi te houden, is het handig om ze maandelijks te bemesten. Hier is koffiedik dé perfecte oplossing voor. Zo heb je geen speciale bemesting nodig. Het klinkt misschien wat raar, maar koffiedik is dus geweldige mest voor je planten. Koffiedik bevat namelijk bijna evenveel meststoffen als kunstmest. Het laat daarom je planten groeien. Ook werkt het gelijk goed tegen onkruid en mieren.

 2. Diepe reiniging Je handen wassen met koffiedik? Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar het is heel goed voor een diepe reiniging van je handen. Ben je klaar met tuinieren of een andere klus? Scrub dan je handen met koffiedik. Het verwijdert direct sterke geuren. De scrub is heel gemakkelijk te maken. Vul een kwart van een lege pot met koffiedik en een kwart met kristalsuiker. Voeg hier olie naar keuze aan toe tot het smeerbaar is. Nu is je scrub klaar voor gebruik.

 3. Boenen, boenen, boenen maar… Dé perfecte oplossing voor wanneer je pannen flink zijn aangekoekt, bestaat. Boen je aangekoekte pannen schoon met een schuursponsje en 1 of 2 eetlepels koffiedik. Afspoelen met water en je bent klaar.

Ook wanneer je in de zomermaanden een barbecue hebt gehad is het een flinke klus om het rooster ervan weer schoon te krijgen. Dit moet je er overigens niet van weerhouden om in het vervolg niet meer te barbecueën. Ook hier is namelijk dé perfecte oplossing voor. Je raad het al, koffiedik. Precies! Wanneer je wat koffiedik aanbrengt op een spons en hiermee aan het boenen gaat, is je rooster in een mum van tijd weer helemaal schoon.

Wil je een bestelling plaatsen? Klik dan hier.

Veel liefs barista E.

Leut Koffie In Wit Koffiefilter

Lees meer blogs

Waarvoor dient het ventiel in onze koffie verpakking?

15 november

Waarom zit er een ventiel in onze koffieverpakkingen? In deze blog leggen we het uit!

Hoe wordt de smaak van koffie bepaald?

25 mei

Bent u benieuwd hoe de smaak van koffie wordt bepaald? Lees dan snel deze blog!