Wel of geen cafeïne in je koffie

Vaak krijg ik, als Barista, de vraag of cafeïnevrije koffie ook in een LEUT koffieboon variant verkrijgbaar is. In deze blog zal ik jullie vertellen waarom cafeïnevrije koffie gewoonweg niet mijn voorkeur heeft.

Bij de productie van cafeïnevrije koffie komt een chemisch?! oplosmiddel om de hoek kijken die de cafeïne uit de boon laat oplossen. Er wordt gezegd dat dit niet schadelijk is voor onze gezondheid bij consumptie van kleine hoeveelheden. Maar toch ….

Belangrijker is dat naast de cafeïne er ook een groot gedeelte van de smaak en kwaliteit vervliegt van de koffiebonen, en dat heeft zeker niet mijn voorkeur 🙂

Veel koffiedrinkers denken dat de Arabica bonen (die een sterke en vollere afdronk heeft), meer cafeïne bevat dan een Robusta koffiebonen. Een Robusta koffieboon heeft zelfs tweemaal zoveel cafeïne als de kwalitatief betere Arabica koffie. Dus wil je minder cafeïne drinken en ook genieten van een lekker bakje LEUT koffie, kies dan voor LEUT#38 koffiebonen Maakt cafeine niet zoveel uit en ga je voor een extra boost van je dag kies dan voor onze LEUT#27 kofiebonen, dit is een melange van Robusta en Arabica.

 

Veel liefs Barista B.

Ongebrande Koffiebonen Van Leut In Hand

Lees meer blogs

Waarvoor dient het ventiel in onze koffie verpakking?

15 november

Waarom zit er een ventiel in onze koffieverpakkingen? In deze blog leggen we het uit!

Hoe wordt de smaak van koffie bepaald?

25 mei

Bent u benieuwd hoe de smaak van koffie wordt bepaald? Lees dan snel deze blog!