Wegwerpbekertje of mok?

Wat kan je beter gebruiken bij de koffieautomaat? Een wegwerpbekertje of een mok? Dit is een veelgestelde vraag. Eigenlijk is er een heel simpel antwoord op deze vraag. Het ligt er namelijk helemaal aan hoe je de beker gebruikt. Afwassen en weggooien zijn beiden niet goed voor het milieu. Je mok meerdere keren achter elkaar gebruiken, dus zonder om te spoelen of alleen af te wassen met koud water is sowieso een goede keuze. Dit is een stuk beter voor het milieu, want het scheelt afval en afwas.

Ook zijn er minder grondstoffen en energie nodig voor een wegwerpbekertje dan voor een mok. Een mok gaat alleen veel langer mee. Het verschil tussen de materialen maakt dus vrijwel niets uit. Daarom is het vooral belangrijk hoe je met de beker omgaat.

Of je bij de koffieautomaat een plastic of kartonnen bekertje gebruikt maakt voor het milieu dus eigenlijk niet zoveel uit. Wel kan je alsnog beter voor het kartonnen bekertje gaan, omdat dit voor de klimaatopwarming wel uitmaakt.

Lees meer blogs

Hoe wordt de smaak van koffie bepaald?

25 mei

Bent u benieuwd hoe de smaak van koffie wordt bepaald? Lees dan snel deze blog!

10 redenen waarom koffie gezond is

18 mei

In deze blog kom je 10 redenen te weten waarom koffie gezond is. Wie geniet nou niet extra, als je weet dat koffie gezond is en ook nog lekker is?