Meest geschikte beker voor jouw koffie…

Misschien vraag je je weleens af wat de meest geschikte beker is voor jouw koffie. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren…

Zo is bij glas bijvoorbeeld een groot voordeel dat je goed kunt zien wat je aan het drinken bent. Het is belangrijk voor de smaakbeleving om te zien wat je binnenkrijgt. Je proeft iets minder goed, als je niet ziet wat je drinkt. Bij een glas komen de smaken goed naar voren. Zo kan je bij koffie bijvoorbeeld goed zien of de sterkte goed is. Het is dus erg belangrijk om je koffie of thee te kunnen zien. Hierbij komt dat je warme drankje langer warm blijft in glas. Speciale koffie- en thee glazen zijn goed resistent tegen hitte.

Bij een mok is het voordeel dat je hem gemakkelijk vast kunt pakken wanneer je aan het drinken bent. Een mok geleid ook veel minder gemakkelijk warmte, waardoor hij minder warm wordt. Dit is fijn zodat je je vingers niet verbrand. Dit kan ervoor zorgen dat de mok lekkerder drinkt. Ook is een mok beschikbaar in verschillende kleuren. Ze hebben dus een mooier design dan glazen. Een nadeel is dan weer dat een mok niet altijd helemaal effen is. Dit zorgt ervoor dat er eventuele smaken verloren kunnen gaan. Ook krijg je in een mok sneller aanslag van je koffie of thee, omdat hij minder makkelijk schoon te houden is.

Probeer eens de kop & schotel van LEUT. Deze hebben we in een cappuccino, koffie en espresso variant.

Wil je een bestelling plaatsen? Klik dan hier.

Veel liefs barista E.

Leut Kopje Onder Chromen Koffiemachine

Lees meer blogs

Waarvoor dient het ventiel in onze koffie verpakking?

15 november

Waarom zit er een ventiel in onze koffieverpakkingen? In deze blog leggen we het uit!

Hoe wordt de smaak van koffie bepaald?

25 mei

Bent u benieuwd hoe de smaak van koffie wordt bepaald? Lees dan snel deze blog!