5 tips om jouw koffie lekkerder te maken

1. Meten is weten  Als je koffie perfect smaakt wil je het in het vervolg natuurlijk weer precies zo hebben. Weeg altijd je hoeveelheid koffie af, meet het volume van je resultaat en de tijd die je als doorlooptijd hebt. Dit zijn de beste tools voor een lekker bakje koffie. Wanneer hij niet smaakt zoals gehoopt kan je in het vervolg altijd dingen aanpassen. Smaakt het goed? Dan kan je het voortaan altijd doen volgens je metingen, want meten is weten.

2. Houd het schoon De meesten doen het niet denk ik, maar gebruik je pan nooit twee keer zonder hem tussendoor af te wassen. Het is extra belangrijk om met koffie zetten schoon te werken. Houd je materialen daarom goed schoon.

3. Oefening, oefenen, oefenen Het kan zijn dat je eerste kopje koffie niet goed smaakt, maar dat geeft niet. We weten namelijk allemaal, oefening baart kunst. Misschien wordt je wel een echte professional.

4. Smaken verschillen Natuurlijk wil je de meest fantastische koffie op tafel kunnen zetten wanneer er iemand komt. Het is alleen voor iedereen verschillend wat nu dat meest perfecte kopje koffie is. Smaak is namelijk heel persoonlijk. Probeer daarom je eigen smaak te vinden. Er is geen goede of foute koffie. Sta open voor nieuwe smaken en ga op zoek naar jou smaak.

5. Begin met goede koffie Bijna iedereen die voor de eerste keer koffie drinkt vind het eerst niet lekker. Toch drinkt vrijwel iedereen meerdere koppen koffie per dag. Begin dus met goede koffie! Een goede kop koffie moet niet te waterig zijn, dan kan je er niet van genieten. Zorg er dus voor dat er veel smaak aan zit en vol aroma’s.

Probeer eens onze koffie! Bijv. LEUT #38 of LEUT #27.

Wil je een bestelling plaatsen? Klik dan hier.

Veel liefs barista E.

 

Lees meer blogs

Hoe wordt de smaak van koffie bepaald?

25 mei

Bent u benieuwd hoe de smaak van koffie wordt bepaald? Lees dan snel deze blog!

10 redenen waarom koffie gezond is

18 mei

In deze blog kom je 10 redenen te weten waarom koffie gezond is. Wie geniet nou niet extra, als je weet dat koffie gezond is en ook nog lekker is?