5 tips om jouw koffie lekkerder te maken

1. Meten is weten  Als je koffie perfect smaakt wil je het in het vervolg natuurlijk weer precies zo hebben. Weeg altijd je hoeveelheid koffie af, meet het volume van je resultaat en de tijd die je als doorlooptijd hebt. Dit zijn de beste tools voor een lekker bakje koffie. Wanneer hij niet smaakt zoals gehoopt kan je in het vervolg altijd dingen aanpassen. Smaakt het goed? Dan kan je het voortaan altijd doen volgens je metingen, want meten is weten.

2. Houd het schoon Na het eten doe je de afwas. Dat vinden we allemaal heel vanzelfsprekend. Wat veel mensen minder vanzelfsprekend vinden is het schoonmaken van de koffiemachine. Het is enorm belangrijk om met koffie zetten schoon te werken, omdat een vieze machine de smaak negatief beïnvloed. Houd je materialen daarom goed schoon.

3. Oefening, oefenen, oefenen Het kan zijn dat je eerste kopje koffie niet goed smaakt, maar dat geeft niet. We weten namelijk allemaal, oefening baart kunst. Misschien wordt je wel een echte professional.

4. Smaken verschillen Natuurlijk wil je de meest fantastische koffie op tafel kunnen zetten wanneer er iemand komt. Het is alleen voor iedereen verschillend wat nu dat meest perfecte kopje koffie is. Smaak is namelijk heel persoonlijk. Probeer daarom je eigen smaak te vinden. Er is geen goede of foute koffie. Sta open voor nieuwe smaken en ga op zoek naar jouw smaak.

5. Begin met goede koffie Bijna iedereen die voor de eerste keer koffie drinkt vind het eerst niet lekker. Toch drinkt vrijwel iedereen meerdere koppen koffie per dag. Begin dus met goede koffie! Een goede kop koffie moet niet te waterig zijn, dan kan je er namelijk niet zo van genieten. Zorg er daarom voor dat je koffie vers is, en vol smaak en aroma’s zit.

Probeer eens onze koffie! Bijv. LEUT #38 of LEUT #27.

Wil je een bestelling plaatsen? Klik dan hier.

Veel liefs barista E.

 

Leut koffie met koffiekoekjes

Lees meer blogs

Waarvoor dient het ventiel in onze koffie verpakking?

15 november

Waarom zit er een ventiel in onze koffieverpakkingen? In deze blog leggen we het uit!

Hoe wordt de smaak van koffie bepaald?

25 mei

Bent u benieuwd hoe de smaak van koffie wordt bepaald? Lees dan snel deze blog!